Lees verder
Image description
1918

Opgericht in hartje Enschede,

aan de J.W. Racerstraat: Grijpma. Geen nieuwe auto’s maar wel opzienbarend en modern voor die tijd: Mooie T-Ford Pickup Trucks voor het verhuizen van meubels en nog veel meer.

Uts Grijpma
1925

Naast uitvoering van verhuizingen,

groeide de vraag naar ‘bergplaats voor inboedels’ en zakelijk transport. Zo ook bij de buurman; Spinnerij Oosterveld op Richtersbleek in Enschede.

Uts Grijpma
1930

Poserend bij de nieuwste aanwinst.

Twee Pickup Trucks A-model met benzinemotoren en een vermogen van 33 pk. Handgeschakeld en voorzien van wielen met houten spaken.

Uts Grijpma
1940

Ook toen al was Grijpma bekend om professioneel pianotransport.

Met behulp van een pianozak, touwen/katrollen ging het instrument naar boven. Zwaar handwerk voor de vakmannen die 200 – 300 kilo over de trap of via de gevel naar boven hesen.

Uts Grijpma
1950

Trots op de eerste, luxe vrachtwagen (Ford USA).

‘Grijpma’s verhuizingen’ gingen tot ver over de grenzen van Twente, Nederland en daarbuiten. Vanaf die tijd ook telefonisch bereikbaar via nr. 3982.

Uts Grijpma
1960

Flatgebouw Koningin Wilhelmina werd gebouwd in 1952

en is daarmee de oudste flat in Enschede. Zeker 80% van de bewoners, liet zich verhuizen door Grijpma naar deze moderne bebouwing bij het Volkspark.

Uts Grijpma
1965

Karavaan donkerblauwe verhuisauto’s.

Een chique karavaan donkerblauwe verhuisauto’s langs de Boddenkampstraat in Enschede. Voorop de zogenaamde ‘Piano- oplegger’ voor grotere verhuisprojecten en pianotransporten.

Uts Grijpma
1975

Grijpma heeft zich gevestigd aan het Transportcentrum.

Voorzien van nieuwe huisstijl rijden de vrachtauto’s van Grijpma door heel Europa. Naast verhuizingen, groeit de bekendheid als pianotransporteur en overslagbedrijf voor vele grote merken waaronder Yamaha.

Uts Grijpma
1990

Het paradepaardje;

MAN 19.331 UL (bj. 1986) voor binnen- en buitenlandse verhuizingen, droeg als koosnaam ‘De Bereboot’, naar een populaire kinderserie. Vele klanten werden na de verhuizing verrast met een ballonvaart

Uts Grijpma
2005

UTS Grijpma streeft naar CO2 neutraal!

Als maatschappelijk verantwoord ondernemer gaan we voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zijn we kritisch op verpakkingsmateriaal en zetten we, waar mogelijk, in op elektrisch transport.

Uts Grijpma
2018

Als professioneel verhuisbedrijf gaat Grijpma al 100 jaar met de tijd mee!

Daarvan is deze geavanceerde Euro 6 norm vrachtwagen het bewijs. Klaar voor de toekomst!