Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

MST Enschede omgetoverd naar stadscampus

Ooit werden er kinderen geboren en operaties uitgevoerd. Momenteel wordt het oude Stadsmatenziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede verbouwd tot een moderne stadscampus. Met collegeruimten, studentenhuisvesting, sportaccomodatie en ruimte voor horeca en mkb krijgt het gebied een volledige metamorfose.

Hogeschool Saxion heeft inmiddels haar intrek genomen in het verbouwde ziekenhuis en binnenkort kunnen ook studenten van Saxion in het complex gaan wonen en gebruik maken van alle faciliteiten. Van de 276 wooneenheden heeft Saxion 113 studentenkamers gereserveerd zodat niet-Europese studenten hier prettig kunnen studeren en wonen.

Inhuizen studentenappartementen door UTS Grijpma
De overige 163 zijn zelfstandige wooneenheden gaan in de vrije verhuur. De appartementen hebben een oppervlakte van 16 tot 23 vierkante meter en zijn voorzien van een eigen toilet, douche en keuken. Als projectverhuizer is UTS Grijpma nauw betrokken bij het inhuizen, volgens schema, van de woonruimtes. Nadat de vloerbedekking is gelegd en de schilders de wanden hebben gesausd, wordt door Grijpma keukens, kasten en bedden geplaatst en afgemonteerd. Dit gebeurd planmatig en telkens in fases van 23 appartementen. UTS Grijpma start op 19 december en binnen twee maanden zullen alle wooneenheden volledig gestoffeerd worden opgeleverd.