Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

Spectaculaire verhuizing op grote hoogte

Het hoogste en oudste gebouw van de Universiteit Twente, uit de jaren ’60, stond jarenlang leeg en krijgt nu een nieuwe bestemming als studentenhuisvesting en hotel. De studentenkamers zijn een antwoord op het huisvestingsprobleem van buitenlandse studenten. In het gebouw komen 444 studentenkamers over negen verdiepingen, van het luxe soort: volledig gemeubileerd en met eigen toilet, badkamer en keuken. Deze omvangrijke klus vraagt om een planmatige aanpak. 

UTS Grijpma zorgt ervoor dat alle meubilair van de 444 studio’s, binnen 11 weken, wordt ingehuisd en afgemonteerd. Dit vraagt om efficiency. Bren Geerlings van UTS Grijpma: “Wij werken zeer efficiënt en planmatig volgens een vooraf opgesteld draaiboek die we samen met opdrachtgever en leveranciers hebben samengesteld. Hierin is ook een strakke planning opgenomen. Dat is een vereiste om zo’n omvangrijke klus te klaren”. 

Terwijl de bouw van het negen verdiepingen tellende pand nog in volle gang is, zijn zes medewerkers van UTS Grijpma nu al dagelijks bezig om de studentenwoningen in te huizen. En dat gebeurt op spectaculaire wijze!
Bren: “Drie keer per week wordt een grote trailer met inventaris aangeleverd. Daarna wordt een UTS container gevuld met inventaris voor deze kamers. Vervolgens tilt een 90 tons-kraan de container op en plaatst deze tegen de gevel waar de containerbak per studio wordt uitgeladen. Uiteraard zijn onze verhuizers en de container op deze hoogte gezekerd, want veiligheid gaat voor alles!" Kasten, tafels, stoelen etc. worden geplaatst en verder afgemonteerd.

Deze spectaculaire klus moet binnen 11 weken worden geklaard zodat vanaf augustus 2018 studenten hun intrek kunnen nemen in dit vernieuwde universiteitsgebouw.