Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Grijpma verhuist skelet Lonneker Jan


Donderdag 20 september gaat UTS Grijpma een bijzondere verhuizing uitvoeren. Namelijk het transport van het skelet van Lonneker stier Jan.

Wie was Lonneker Jan?
Stier Jan werd in 1906 geboren en eindigde in diverse stamboekgebieden steevast als hoogste graad preferent: een uitzonderlijk fraai gebouwde stier. Op 5 augustus 1908 werd stier Jan aangekocht als fokstier in het Lonneker gebied. Lonneker Jan is van doorslaggevend belang geweest voor de succesvolle omschakeling van het roodbonte Twentse vee naar zwartbonten en heeft als zodanig de nodige aanzien in agrarisch Nederland. Het skelet van de stier staat als lesmateriaal in het Zone College in Lochem (dit is de nieuwe naam van het samengevoegde AOC Oost en de Groene Welle).

Bijzondere verhuizing naar Twentse Landdag
In de ochtend wordt het skelet van Lonneker Jan nauwkeurig ingepakt. UTS Grijpma beschikt over de juiste materialen om het object te beschermen en de verhuizers zijn getraind om dit soort specialistisch werk met alle aandacht uit te voeren. Hierna wordt het behoedzaam ingeladen en vervoerd naar Enschede waar het zal pronken op de Twentse Landdag in het Ledeboerpark in Enschede.
 
Wilt u het skelet van Lonneker stier Jan zien, kom dan zondag 23 september naar de Twentse Landdag in het Ledeboerpark te Enschede. De toegang is gratis.